Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.

Hopp til innhold

Jeanette Fagerlid

tilbyr psykomotorisk

fysioterapi med

kortere ventetid

Timebestilling

Men du ser ikke syk ut

Boktips

19. desember 2022En bok av forfatter Ragnhild Holmås.

Utgitt i 2021.

Sykdommen ME har interessert meg i flere år. Så mye at jeg valgte å basere hele min masteroppgave på nettopp pasienter med denne diagnosen. Kanskje fanget denne boken meg litt ekstra nettopp av denne grunn. 

Boken skildrer livet, hverdagen og utfordringene ME diagnosen fører med seg, både på en sår og humoristisk måte. Holmås gir gode språkelige bilder som gjør at leseren alltid forstår hva hun mener og hvor hun vil. 

"Det tar ikke livet av deg, men det tar livet fra deg".

Forfatteren skriver også om hvordan hun selv omgjør kroppen og smerten til noe utenfor seg selv for å beholde en illusjon av kontroll. Dette fenomenet er noe vi er opptatt av i psykomotorikken og noe jeg kommer til å skrive mer utfyllende om ved en senere anledning.

Boken inneholder interessant sykdomshistorie hvor Holmås kaster en brannfakkel over hvordan pasienter med ME blir møtt av dagens helsevesen og samfunnet for øvrig. Hun løfter frem hvordan pasienter med "usynlige" sykdommer - kvinner spesielt - har blitt mistrodd og tildelt psykiatriske diagnoser før vitenskapen har kunnet påvise faktisk patologi. 

"I stedet for å gå etter sykdommen, går samfunnet etter den syke".

Boken er aktuell for deg som sliter med en form for utmattelse selv, for deg som er pårørende til en med ME, eller for deg som bare er nysgjerrig og ønsker å forstå mer om hvordan det kan oppleves å leve med denne sykdommen.

Men du ser ikke syk ut av Ragnhild Holmås | Cappelen DammShare on Facebook

Personvernerklæring

Logg inn